top of page

“Site-specific, clonal selected, cool climate wines, made in Elgin”

Vinmaker Richard Kershaw er en person som liker detaljer og har en nerdete side, han elsker å fordype seg  og det vises i vinene hans også. Det handler om å lage viner som gjenspeiler stedets sjel og prøve å få frem disse kvalitetene i glasset.

Vektleggingen må først og fremst ligge på vingården, men han mener også at modningsprosessen spiller en like viktig rolle, mens selve vinproduksjonen kanskje kun kommer på tredjeplass. Hans tro bygger på at vinstokkene og druene har vokst over en periode på seks måneder, mens vinen modnes i like lang tid, om ikke lengre. Selv om vinproduksjonen dekker de første 30 dagene av vinens liv og er viktig å gjøre riktig, er det mange aspekter under modningsprosessen som kan påvirke vinens utvikling og få den til å gå på avveie.

 

Når han høster druene, plukker han etter klon og jordtype, og matcher jord og kloner til hver av fatene. De blir ganske nerdete og intellektuelle; de har en algoritme de har utviklet over mange år som matcher dem sammen. Selv om de tar 11 forskjellige druepartier, ender de opp med 21 ulike vinbatcher. Ved å smake hver sjette uke, kan man følge modningen over en periode på 10, 12 eller 18 måneder for rødvinene, og det er viktig at vi kan ta beslutninger ut fra dette.

 

Richard Kershaw er født og oppvokst i Storbritannia, og var kokk før han fant vinen. Han elsker å lage mat, han elsker mat, og han elsker å arbeide med hendene, og det er derfor han ble kokk. Han jobbet som kokk i to år før han entusiastisk ble suget inn i vinscenen. For å fordype seg i vinens vide verden, har han jobbet i California, Chile, Bordeaux, Ungarn og Tyskland før han slo meg ned i Sør-Afrika i 1999.

 

Han bestod sin Master of Wine-eksamen den 5. september 2011. Han er en av et håndfull Masters of Wine som aktivt produserer vin, og den eneste som lager vin i Sør-Afrika.

 

Han startet Kershaw Wines som en virksomhet i 2012. De startet med Chardonnay og Syrah, og i 2015 kom Pinot Noir med på laget.

 

I november 2021 ble han medlem av Cape Winemakers Guild. Dette er et invitasjonsbasert medlemskap for lidenskapelige vinprodusenter som har spilt en pionerrolle i Sør-Afrikas vinbransje og utmerket seg innen sitt felt.

 

Når han ikke er i kjelleren, bedømmer han vin i konkurranser rundt om i verden. Han er en del av utdanningspanelet for Institute of Masters of Wine, og foreleser for WSET i Sør-Afrika.

2022 Cape South Coast Semillon Sauvignon

Richard Kershaw

Vinmonopol pris - kr 405,90
 

Richard Kershaw

Vinmonopol pris - 629,50

Richard Kershaw Clonal Selection Elgin C
Richard Kershaw Clonal Selection Elgin P

Richard Kershaw

Vinmonopol pris - kr 632

Richard Kershaw

Kershaw Deconstructed CY 548 Chardonnay 2021

bottom of page